Omgaan met het verlies van een dierbare

Voor veel ouders is het lastig om kinderen te begeleiden in het rouwproces van hun kinderen. Zeker als deze periode voor de ouders zelf ook een periode van rouw is. Wat kun je dan het beste doen? Hoe begeleid je je kind in deze periode van rouw?

In studies komt naar voren dat kinderen  zeker ook rouwperiodes kunnen ervaren en dat deze periode ook zeer belangrijk is om het gemis te kunnen aanvaarden. Kinderen willen het rouwen echter wel op hun eigen manier doen. Een mooi boek, zoals Sterrenkind van Patrick Somers,  over het verliezen van een dierbare kan hierbij ondersteuning bieden. Ook kan het fijn zijn om juist mooie herinneringen op te halen of een plekje te maken waar aan de overledene gedacht kan worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *