Prentenboeken

Bij verschillende thema’s binnen de coaching van jonge kinderen maak ik gebruik van verschillende prentenboeken. Prentenboeken lezen is leuk om te doen, je kunt er fijn over praten, het vergroot je sociaal emotionele ontwikkeling en het vergroot ook nog eens de woordenschat.┬áMijn ervaring is dat alle kinderen het heerlijk vinden om te luisteren naar een verhaal. Daarnaast kun je aan de hand van een prentenboek een bepaald thema goed bespreken en er nog een creatieve opdracht aan vastplakken voor meer verdieping.

Tips voor thuis: Bij het voorlezen is interactie met je kind heel belangrijk. En leuk! Probeer met je kind te praten over de inhoud en wanneer dat mogelijk is te koppelen aan een eigen situatie. Iets wat jullie vandaag of deze week samen hebben meegemaakt. Als de hoofdpersonen bijvoorbeeld koken in het boek kun je praten over wat jullie gegeten hebben die avond of samen gezellig iets lekkers gaan bakken. Zo gaat het verhaal voor je kind nog meer leven. En bespreek daarbij ook de emoties van de verschillende personen. Zo leren kinderen de emoties beter herkennen bij anderen en zichzelf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *