Ik leer leren training

Wat is Ik leer leren

De training is speciaal ontwikkeld voor kinderen in groep 7 en 8, om ze voor te bereiden op de leertaken in groep 8 en de brugklas, voor brugklassers als brugklastraining, en voor kinderen die verder gevorderd zijn op het voortgezet onderwijs en nu vastlopen met leren. Daarbij maakt het niet uit wat de reden is dat het kind vastloopt. De training is geschikt voor ieder kind!

Concentratieproblemen, faalangst, gebrek aan motivatie, of beelddenker? Tijdens de Ik Leer Leren training leren kinderen hoe je kunt leren, hoe je concentratieproblemen en faalangst de baas wordt, wat het verschil is tussen groei denken (‘growth mindset’) en vast denken (‘fixed mindset’), wat helpt om makkelijker en efficiënter te leren én dat leren ook best leuk kan zijn.

Tijdens de training leren de kinderen om te gaan met (nieuwe) vakken, te plannen en organiseren, prioriteiten te stellen en met huiswerk maken. Ze krijgen inzicht in hun eigen effectieve en efficiënte manier van leren.
Ook wanneer u als ouder of leerkracht het idee heeft dat er meer in zit dan er nu uitkomt, biedt deze training uitkomst. Samen met de kinderen gaan we ontdekken wat al wel goed gaat en welke goede eigenschappen ze al hebben waarmee ze hun leren kunnen verbeteren.

De training bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur met de volgende onderwerpen: 1. Ontdekken van verschillende leerstijlen en welke het beste bij het kind past
2. Wat is faalangst en wat helpt mij hierbij, en inzicht in motivatie strategieën
3. Leren plannen en organiseren, prioriteren, tijd indelen en het gebruiken van je geheugen
4. Wat is concentratie en wat helpt mij beter te concentreren
5. Het eigen maken van nieuwe leertechnieken op gebied van taal, rekenen en symboliek en daarnaast veel weetjes, tips en leuke oefeningen!