Kindercoaching

Wat is Kindercoaching en hoe werkt het?

Soms loopt het gewoon even niet zo lekker en kun je wel wat hulp gebruiken. Bij kindercoaching bespreken we die punten waar het kind tegenaan loopt, maar gaan dan al snel over op het vinden van de juiste koers die het wel moet zijn. Het stoplicht moet van rood weer op groen!

Kindercoaching is een positieve en oplossingsgerichte coaching. We staan duidelijk even stil bij wie het kind is. Daar vindt het kind de antwoorden en de rust weer. Wie ben ik?  Wat wil ik? Wat kan ik? Waar word ik gelukkig van? Hoe kan ik bij mezelf blijven? Hoe herken in mijn intuitie en kan ik daarop gaan vertrouwen? De antwoorden zijn veelal terug te voeren tot eigenschappen van het kind, zoals kwaliteiten en talenten. Deze worden door het kind zelf herkend. Maar we kijken ook naar situaties waarin het al wel is gelukt om met het eventuele probleem om te gaan. Kindercoaching is weer in jouw eigen kracht komen te staan. Het maakt je weer bewust van wie je bent, mooi en in je kracht! Sterk!

Aan de hand van o.a. gesprekken, spelletjes, rollenspellen, creatieve activiteiten en visualisaties werken we aan de vooraf gestelde doelen. Dit alles vanuit de kwaliteiten, kansen, mogelijkheden en de uniekheid van je kind.

“We kunnen niet van alle kinderen sterren maken, maar we kunnen ze wel op hun eigen manier laten stralen en schitteren” inspireert mij om uw kind te begeleiden om zijn of haar eigen krachten en kwaliteiten te laten ontdekken.